Loading...
Dr. Kasım Altıntaş

HACAMAT KİMLERE UYGULANIR ?

En uygun olan hacamat hastalanmadan yapılanıdır. Beden toksik birikimlerden temizlenerek sağlığı korumaya yönelik destek alınabilir.

Akut hastalıklarda ya hastalığın başlangıcında veya şiddeti azalmaya ve ateş inmeye başladığı zaman hacamat yapılır.

Kronik hazımsızlıktan şikayetçi olanlar önce hazmı düzeltmeli, sonra hacamat yaptırmalıdır.

Kişi ilk defa hacamat yaptıracaksa, banyodan hemen sonra yapılmamalıdır. En az 3-4 saat beklemek gerekir. Kan aşırılığı, koyuluğu olanlarda banyo sonrası yapılması daha faydalı olabilir.

İki çukurdan yani ense çukuru ve fontanellerden (bıngıldaktan) hacamat yapılmaz. Özellikle çocuklarda kafa bölgesine kupa takılacaksa fontanel (bıngıldak) kontrolü uygulamayı yapacak hekim tarafından yapılmalıdır.

Kafa bölgesi hacamatı sık sık yapılmamalıdır.

Aynı bölgeye 3 hafta geçmeden hacamat yapılmamalıdır

Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmamak ve şayet kan gelmeye devam ediyorsa kanı silmemek kanamanın durmasını beklemek gerekir. Ancak kan durduktan ve kesikler üzerinde  yaraları özel hacamat flasterleri ile bantlamak mümkündür.

Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz.

Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenmemesi daha iyidir.

Hacamat sonrası normal günlük aktiviteye devam edilebilir. Ancak ağır efor tavsiye edilmez.

Bu sitede yer alan tüm bilgiler ve görseller kullanıcıya bilgi vermek amacıyla yazılmış ve kullanılmıştır. Ticari bir amaç barındırmaz. Doktor tavsiyesi yerine geçmez. Sadece kullanıcının bilgi alması amaçlanmıştır.

BİZE ULAŞIN

ADINIZ SOYADINIZ
TELEFON NUMARANIZ
MESAJINIZ

ÇALIŞMA SAATLERİ

  • Hafta İçi:
  • 10:00-19:00
  • Hafta Sonu(Pazar Hariç):
  • 10:00-15:00